a
Diëtistenpraktijk Marije van Dun heeft 3 locaties, waarvan 2 locaties in Rijen en 1 locatie in Dorst. Bij het maken van een afspraak kan je altijd je voorkeur van locatie opgeven.
zaterdag en zondag: Gesloten

Laatste nieuws

Title Image
Home  /  Iris Dros

Wij als team bestaan uit empathische, daadkrachtige personen die er voor je willen zijn. We zullen altijd ons best doen goed naar je te luisteren. We werken allemaal volgens hetzelfde principe, namelijk dat we alles zo laag drempelig als mogelijk willen houden voor je zodat je jezelf snel veilig kunt voelen. Jij als persoon staat voorop.

Mijn naam is Iris Dros en sinds 1 september 2022 werk ik als diëtist in de praktijk van Marije van Dun.

In 2004 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Daarna ben ik aan de slag gegaan als thuiszorg dietist in Tilburg e.o.. Ik heb toen zo’n 8 jaar lang volwassenen en kinderen begeleid met o.a. overgewicht, diabetes, hoge bloeddruk, en darmklachten.

In 2013 heb ik de overstap gemaakt naar het Voedingscentrum in Den Haag, hier heb ik tot 2022 gewerkt als Adviseur Eetomgevingen. Ik heb in die tijd heel veel scholen en schoolcateraars geholpen bij het gezonder maken van het aanbod in schoolkantines.

Zelf was ik als kind al met gezonde voeding bezig, en op mijn 15e ben ik vegetariër geworden. Dat ben ik nu nog steeds. Als jonge vegetariër verdiepte ik me in eiwitten, vitamines, mineralen etc. en ik vond voeding steeds interessanter worden. Vandaar mijn studiekeuze Voeding en Diëtetiek zodat ik mensen met allerlei gezondheidsklachten of voedingsvragen kan helpen.

Ik vind het fijn om cliënten goed te leren kennen zodat we de adviezen echt kunnen afstemmen op wat iemand nodig heeft maar wat ook echt aansluit bij de persoon zelf.