a
Diëtistenpraktijk Marije van Dun heeft 3 locaties, waarvan 2 locaties in Rijen en 1 locatie in Dorst. Bij het maken van een afspraak kan je altijd je voorkeur van locatie opgeven.
zaterdag en zondag: Gesloten

Laatste nieuws

Title Image
Home  /  Joselien van de Heijning

Wij als team bestaan uit empathische, daadkrachtige personen die er voor je willen zijn. We zullen altijd ons best doen goed naar je te luisteren. We werken allemaal volgens hetzelfde principe, namelijk dat we alles zo laag drempelig als mogelijk willen houden voor je zodat je jezelf snel veilig kunt voelen. Jij als persoon staat voorop.

Hoi:) Ik ben Joselien van de Heijning en sinds september loop ik stage bij diëtistenpraktijk Marije van Dun. Dit is het laatste onderdeel van mijn HBO opleidig Voeding en Diëtetiek aan de HAN in Nijmegen, en in februari studeer ik af als diëtist.

Opleiding

Tijdens mijn studie heb ik kennis opgedaan over onderwerpen als diabetes mellitus, COPD, overgewicht, ondervoeding, sportvoeding en verschillende diëten. Daarnaast heb ik veel geoefend met motiverende gespreksvoering, het ontwerpen en geven van voorlichtingen en opstellen van persoonlijke voedingsadviezen. Ik heb meegekregen dat voeding niet alleen draait om het fysieke aspect, maar ook om de psychologische en gedragsmatige onderdelen. Ik merk tijdens deze stage dat het begeleiden en motiveren van mensen bij het werken aan hun voeding en leefstijl mij veel voldoening geeft. Hierbij vind ik het belangrijk om altijd te kijken naar iemands persoonlijke situatie en wat past bij hem/haar.

 

Privé

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, wandelen en uit eten. Daarnaast probeer ik elke dag aan yoga te doen. Verder hou ik ervan om nieuwe recepten uit te proberen en daar mijn eigen twist aan te geven. Ik kook graag op gevoel en maak het een uitdaging voor mezelf om de juiste smaken, kleuren en texturen samen te brengen. Hieronder vind je een lunchrecept voor een vegetarische couscoussalade. Handig om vooraf te bereiden en mee te nemen naar werk, school of voor onderweg. (:

 

Recept volkoren couscoussalade

Lunchgerecht voor 1 persoon

Ingrediënten:

 • 75 g kikkererwten uit blik, zonder toegevoegd zout
 • 50 g volkoren couscous, gekookt gewicht
 • 50 g komkommer
 • 50 g cherrytomaten
 • 1/2 rode ui
 • 20 g feta
 • 15 g amandelen, ongezouten
 • Verse koriander of platte peterselie naar smaak

Dressing:

 • 1 el olijfolie
 • 1 tl citroensap
 • 1 tl mosterd
 • 1 tl honing
 • 1 tl Provencaalse kruiden
 • Verse dille naar smaak

Bereiding:

 1. Kook de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
 2. Spoel de kikkererwten af en dep ze droog met een theedoek.
 3. Was de komkommer en cherrytomaten. Snijd de komkommer en rode ui in kleine blokjes en de cherrytomaten in partjes.
 4. Hak de verse koriander of platte peterselie fijn en de amandelen grof.
 5. Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, mosterd, honing, Provencaalse kruiden en verse dille te mengen.
 6. Meng alle ingrediënten samen in een kom, giet de dressing eroverheen en schep het geheel een paar keer om.
 7. Verkruimel de feta eroverheen.

Inspiratie: @fayette_nyehn via Instagram