a
Diëtistenpraktijk Marije van Dun heeft 3 locaties, waarvan 2 locaties in Rijen en 1 locatie in Dorst. Bij het maken van een afspraak kan je altijd je voorkeur van locatie opgeven.
vrijdag t/m zondag: Gesloten

Laatste nieuws

Title Image
Home  /  Nieuws   /  Tips voor de feestdagen!

Tips voor de feestdagen!

Tijdens de feestdagen eten we vaak (bewust of onbewust) meer dan we willen en bewegen we meestal wat minder. Als je tijdens de feestdagen op je gezondheid wilt letten om medische redenen of je wilt liever niet zwaarder worden, hebben we wat tips voor je!

1. Maak er een gewoonte van om iedere dag lekker te bewegen. En doe dit dan ook gezellig tijdens de feestdagen. Maak een mooie wandeling (of fietstocht) in het bos, in een natuurgebied of door een leuke stad.

2. Als je gaat eten bij familie, vrienden of in een restaurant, wees dan de ‘Bob’ en drink geen alcohol maar geniet van lekkere drankjes zonder alcohol en suiker. Denk aan bubbelwater met een smaakje, water met een citroen, Rivella, verse munt of gemberthee, etc.

3. Eet rustig en kauw bewust. Leg af en toe je bestek even weg zodat je niet onbewust maar door blijft eten. Dit kun je uiteraard ook blijven doen na de feestdagen.

4. Ga je zelf lekker kokkerellen, zorg er dan voor dat het grootste deel van de maaltijd bestaat uit groente. Kies voor verschillende soorten zodat je lekker kunt variëren op je bord. Bijvoorbeeld gestoomde spruitjes, gegrilde ovengroente zoals venkel, paprika en wortel en eventueel nog een frisse salade. Dan heb je die vitamines en mineralen alvast binnen en kan je lichaam toch goed vooruit ook al eet je daarnaast misschien ook nog net wat ongezondere keuzes.
Als je voor kerst een volwaardige maaltijd wil neerzetten dan kan je voor naast je groenten een portie peulvruchten/ ei/ vis of vlees(vervanger) kiezen en nog een lekker aardappeltje erbij en genieten maar!

5. Ga voor gezonde recepten eens naar de website van het Voedingscentrum en klik op ‘recepten’: https://www.voedingscentrum.nl/nl/gezonde-recepten.aspx
Of download de app ‘Slim koken’ van het Voedingscentrum.

Fijne feestdagen!