a
Diëtistenpraktijk Marije van Dun heeft 3 locaties, waarvan 2 locaties in Rijen en 1 locatie in Dorst. Bij het maken van een afspraak kan je altijd je voorkeur van locatie opgeven.
vrijdag t/m zondag: Gesloten

Laatste nieuws

Title Image
Home  /  Marije van Dun

Wij als team bestaan uit empathische, daadkrachtige personen die er voor je willen zijn. We zullen altijd ons best doen goed naar je te luisteren. We werken allemaal volgens hetzelfde principe, namelijk dat we alles zo laag drempelig als mogelijk willen houden voor je zodat je jezelf snel veilig kunt voelen. Jij als persoon staat voorop.

Ik ben Marije van Dun, ik ben getrouwd & moeder van 3 kinderen. Ik houd van het leven en ben van nature een optimist. Ik breng mijn vrije uren het liefste actief en veel buiten door. Ik houd van lekker eten en koken, maar ik ga ook graag ergens lunchen of uiteten. Gezondheid staat altijd wel voorop en vormt een leuke uitdaging gezien de welvaart waarin wij leven.

In 1993 ben ik afgestudeerd aan de ALO (Academie Lichamelijke opvoeding) in Tilburg en ben ik 15 jaar als docent L.O. actief geweest op verschillende middelbare scholen.  Maar eigenlijk ben ik mijn hele leven al bezig met beweging, sport en gezondheid. Zo ben ik op jonge leeftijd begonnen met wedstrijd turnen en vanuit daar altijd in beweging gebleven met o.a. hardlopen, hiken, skiën, snowboarden, veldrijden, wielrennen, zwemmen, triatlons, gravelen en voor de super ontspanning nu ook bikepacken en op een gewone dag lekker wandelen in het bos.

Ik heb altijd al de drang gevoeld om iets voor mezelf te beginnen en heb dat kunnen vinden in de combinatie sport/beweging & voeding. Beide kunnen namelijk niet zonder elkaar. Hoe mooi is het dan om je eigen praktijk te kunnen beginnen en van je passies je beroep te kunnen maken. Vanuit dat oogpunt ben ik mijn eigen diëtistenpraktijk gestart en beoefen ik mijn beroep uit als diëtist sinds ik in 2010 afgestuurd ben aan de Haagse Hogeschool voor Voeding & Diëtetiek.

Het mooie van mijn werk vind ik, dat ik een heel breed scala aan mensen mijn praktijk binnen krijg. Zo komen er mensen met een medisch verhaal binnen. Mensen die aan hun gezondheid willen werken, zodat ze niet in een medisch verhaal terecht komen en preventief te werk gaan. En zo ook mensen die hun voeding willen “fine tunen” om bijvoorbeeld alles uit zichzelf te kunnen halen om een sportief doel te kunnen bereiken. Iedereen is welkom en kan met zijn eigen startpunt en hulpvraag binnen komen. Mijn uitdaging zit hem dan in het bieden van de juiste hulp waar jij om vraagt, waarbij ik zo goed mogelijk aansluit bij jou als persoon. Dit vind ik super belangrijk, omdat jij dan zoveel mogelijk jezelf kan blijven en jouw ondernomen acties vol kan blijven houden om je doel te bereiken. Jij als persoon bent dan ook datgene wat mijn werk zo interessant en leuk maakt en ik help je graag 🙂