a
Diëtistenpraktijk Marije van Dun heeft 3 locaties, waarvan 2 locaties in Rijen en 1 locatie in Dorst. Bij het maken van een afspraak kan je altijd je voorkeur van locatie opgeven.
zaterdag en zondag: Gesloten

Laatste nieuws

Title Image
Home  /  Nieuws   /  Nieuwe werknemer in Diëtistenpraktijk Marije van Dun

Nieuwe werknemer in Diëtistenpraktijk Marije van Dun

Hallo!

Leuk dat je hier een kijkje neemt. Regelmatig zullen op dit deel van de site nieuwtjes verschijnen.
In dit eerste nieuwtje zal ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Iris Dros en ik werk sinds 1 september van dit jaar bij Diëtistenpraktijk Marije van Dun.
Samen met Marije en Esmee begeleid ik met veel plezier jong en oud op onze spreekuren.
Omdat ik inmiddels ruim 26 jaar als vegetariër door het leven ga, wil ik bij deze een makkelijk en snel gerecht delen zonder vlees of vis. Ideaal als je weinig tijd hebt maar wel lekker en gezond wilt eten. Geniet ervan!

Recept voor 2 personen vega pasta met spinazie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
150 gram volkoren pasta, bijv. fusili of penne
2 eetlepels olijfolie/ vloeibaar bak en braad
1 ui
1-2 tenen knoflook
175 gram Quorn stukjes (of een andere vegetarische ‘kip’variant)
150 gram champignons
300 gram spinazie (vers of diepvries)
100 ml soja- of haver‘room’
mespuntje zout
25 gram pijnboompitjes

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui en champignons in stukjes.
  2. Rooster de pijnboompitjes in ongeveer 2-3 minuten in een koekenpan (zonder vet) zodat deze lichtbruin worden.
  3. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  4. Terwijl de pasta kookt, verhit je de olie of vloeibare bak en braad in een wokpan. Als de olie heet is voeg je de ui, champignons en Quorn stukjes toe. Ook voeg je de knoflook toe vanuit de knoflookpers. Af en toe even roeren met een spatel en als het enigszins plakt aan de pan, voeg dan een scheut water toe.
  5. Na ongeveer 5 minuten bakken voeg je de spinazie toe en deze laat je ook een paar minuten meepruttelen.
  6. Dan doe je nog de soja- of haver‘room’ en een mestpuntje zout in de wokpan. Laat dit nog een paar minuten op het vuur staan en roer af en toe.
  7. De pasta en het groentemengsel zijn nu klaar, dus opscheppen maar!
  8. Doe een paar scheppen pasta op een bord en daarbovenop een paar scheppen van de groentesaus.
  9. En niet te vergeten, doe er nog wat pijnboompitjes op als leuke maar vooral lekkere versiering!

Eet smakelijk!